Poluotok Halkidiki - Kasandra i Sitonija u Grčkoj

Halkidiki first minute ljeto 2024

zrakoplovom iz Zagreba 3 puta tjedno od ožujka do listopada 2024.

do 30% popusta

Halkidiki u kopnenoj Grčkoj te poluotoci Kasandra i Sitonija za ljeto 2024

Organizirani letovi za Solun (Thessaloniki) i iz Trevisa kod Venecije te iz Zagreba (tri puta tjedno od ožujka do listopada 2024.)

Možete dodatno platiti prijevoz od zračne luke do hotela i natrag koji traje oko 1 sat.

Halkidiki je pravo mjesto za sve koji traže raznolikost - od povijesti, kulture, do prirode i raznih mogućnosti aktivnog odmora. Bilo da odaberete Kasandru ili Sitoniju, sigurno ćete uživati ​​u svemu što ovo nevjerojatno područje Grčke nudi. Ako volite duge pješčane plaže uz kristalno čisto more i bogatu povijest, onda je Halkidiki prava destinacija za vaš odmor.

Prtljaga na letu avionom za Halkidiki (Aerodrom Solun)

Budući da je uključen let niskotarifnim prijevoznikom, u cijenu je uključen mali ruksak maksimalnih dimenzija 40 x 20 x 25 cm. Doplata za kofer od 10 kg je od 32 eura (cijena nije ista za sve letove) u oba smjera zajedno, koji nosite sa sobom u avion ili ga predajete prilikom prijave na let dimenzija 55 x 40 x 20 cm. Doplata za kofer od 20 kg je od 54 eura (cijena nije ista za sve letove) u oba smjera zajedno.

Parking u zračnoj luci Zagreb iu blizini zračne luke

Letališče Zagreb ima nekoliko mogućnosti parkiranja na vanjskim parkiralištima zračne luke. Predlažemo da u ljetnim mjesecima parkiralište unaprijed rezervirate na poveznici: Letališče Zagreb.

Jeftinije parkiranje moguće je na okolnim parkiralištima, što uključuje prijevoz od zračne luke i natrag. Predlažemo SKY PARKING koji je udaljen 1,5 km od zračne luke. Potrebno je unaprijed rezervirati na web stranici SKY PARKING. Transfer od parkirališta do zračne luke je uključen u cijenu. Cijena za 7 dana je 44 eura, dodatni dan je 5 eura. Sati kada je vozilo parkirano na parkingu računaju se kao dani.

Zašto na Halkidikiju

Halkidiki, poznat i kao Chalkidiki, prekrasno je područje u sjevernoj Grčkoj poznato po svoja tri prepoznatljiva poluotoka nalik trozubu. Ovi poluotoci su Kasandra, Atos i Sitonija. Svaki poluotok ima svoju jedinstvenu osobnost i nudi različita iskustva za posjetitelje.

Poluotok Kasandra

Kasandra je najpopularniji poluotok i najbliži je gradu Solunu. Nudi širok izbor mogućnosti odmora, s luksuznim odmaralištima, živopisnim noćnim klubovima i bogatom kulturnom poviješću. Među najpopularnijim aktivnostima na Kasandri su jedrenje, ronjenje, posjet restoranima i kupanje na nekim od najljepših plaža Halkidikija. Osim toga, možete vidjeti arheološko nalazište Mendi ili ostatke starogrčkog grada Olinthos.

Na Kasandri su najlepše plaže Kalitea, Sani i Pefkohori, koje su poznate po kristalno čistom moru i belim peščanim plažama.

Poluotok Sitonija

Sitonija je još jedan poluotok poznat po svojoj divljoj prirodi i prekrasnim plažama, koje su tiše i s manje gužve nego Kasandra. Popularne aktivnosti na Sitoniji uključuju planinarenje, vožnju biciklom i posjet restoranima. I ovdje ćete pronaći bogatu povijesnu baštinu, uključujući drevni grad Toroni i ostatke tvrđave Lekythos.

Na Sitoniji, neke od najlepših plaža su Kavourotripes, Karidi i Platanitsi, koje su poznate po svom miru, kristalno plavom moru i prelepom prirodnom okruženju.

Osim plaža, Halkidiki također ima mnoge povijesne i kulturne atrakcije, poput arheološkog nalazišta Stageira, rodnog mjesta Aristotela, pećine Petralona, ​​poznate po otkrićima fosila, i Meteora, nevjerojatnog niza samostana izgrađenih na vrhu visoke stijene.