Kreta

Kako i kamo zrakoplovom na Kretu

Turistička agencija Počitnice.si organizira Vam odlazak na Kretu zrakoplovom iz okolnih zračnih luka (Graz, Beč, Munchen, Venecija).

Otok Kreta zbog svoje raznolikosti pogodan je za svakoga. Tu će uživati i oni koji vole ležati na plaži, zaljubljenici u grčku povijest i mitologiju, ljubitelji prirode i oni željni dobre zabave.

Na periferiji Herakliona nalazi se monumentalna minojska palača Knossos s mitom o labirintu i Minotauru. Malo dalje od zračne luke nalazi se popularno ljetovalište Hersonissos, koje je podijeljeno na stari i novi dio grada. Stari dio grada izgleda kao ribarsko mjesto s malom pješčanom plažom, tavernicama i trgovinama. Novi dio Hersonissosa posebno je popularan među mladima, jer se na svakom koraku nalaze trgovine, barovi, diskoteke i restorani. Samo nekoliko kilometara od Hersonisossa nalazi se Analipsi, koji je pogodniji za one koji žele miran odmor i odlična je lokacija za obitelji s malom djecom. Danju možete uživati na pješčanim plažama, a navečer prošetati šetnicom koja je okružena trgovinama i tavernama. Krenete li dalje na istok Krete, stići ćete do idiličnog gradića Agios Nikolaosa s manjom lukom odakle možete krenuti na izlet brodom do otoka Spinalonga, gdje možete vidjeti prekrasan povijesni grad s ruševinama drevnih akropola. A ako ste sve to već posjetili, možete posjetiti mjesta zapadno od Herakliona kao što su Bali i Rethymon pa sve do Chanije. Chania je grad sa srednjovjekovnom arhitekturom, raznim muzejima, dvorcima i naravno prekrasnom obalom. Na zapadu svakako vrijedi posjetiti i Lagunu Balos s prekrasnim kristalno čistim morem i lijepim pješčanim plažama.