Južni grčki Cipar

JUŽNI CIPAR

U PAPHOS na ljeto 2024. godine avionom iz Zagreba i Trevisa kraj Venecije. U LARNACU na ljeto 2024. godine avionom iz Graza.

Požurite i iskoristite do 30% first minute popusta

Što kažete na Južni grčki Cipar s popustom do 30% za 2024 ?

POPUST DO - 30% za rezervacije s Ryan Airom za PAPHOS iz Zagreba, Trevisa u blizini Venecije i Beča za južni (grčki) Cipar.

Za polaske iz Zagreba, Trevisa kod Venecije ili Beča potrebno je u tražilici ispravno odabrati zeleno obojeni datum polaska leta za datume polaska i povratka. Popust do 30% već je uračunat u cijene na web stranici. Popust se odnosi samo na aranžmane smještaja i zrakoplovnog prijevoza.

Zašto Južni Cipar (Grčki dio)?

 • kratki let od samo 2 sata i 20 minuta,
 • letovi su 3 puta tjedno iz Zagreba i moguće je kombinirati pakete od 7, 10, 9, 11, 12 ili 14 dana.
 • u mjesecima od veljače do svibnja klima je vrlo topla, cca 20 do 24 stupnja tijekom dana. Većina hotela ima unutarnje bazene. Ovo su idealni mjeseci za istraživanje otoka jer nije vruće i malo je turista,
 • vrlo povoljna cijena za 2024. u kvalitetnim hotelima, jer su zbog sankcija hoteli ostali bez ruskih putnika,
 • uređeniji gradovi i cestovne veze nego na većini grčkih otoka,
 • brojne povijesne znamenitosti za razgledavanje iz vremena stare Grčke i Rima,
 • mnogo lijepih sela u unutrašnjosti,
 • vrlo lijepo uređen grad Paphos sa lijepim dućanima i restoranima (cca 15 do 25 eura je cijena večere ili ručka po osobi).

Prtljaga na letu avionom za Cipar

Budući da je u cijenu uključen let niskotarifnim prijevoznikom, u cijenu je uključen i manji ruksak maksimalnih dimenzija 40 x 20 x 25 cm. Doplata za kofer od 10 kg je od 24 eura (cijena nije ista za sve letove) u oba smjera zajedno, koji nosite sa sobom u avion ili ga predajete prilikom prijave na let, dimenzija 55 x 40 x 20 cm. Doplata za kofer od 20 kg je od 50 eura (cijena nije ista za sve letove) u oba smjera zajedno.


Renta Car na Cipru

Kako je Cipar relativno malen, a ceste su dobro održavane i sigurne, najbolje je unajmiti automobil za istraživanje otoka. Predlažemo da rezervirate automobil za najam prije dolaska na Cipar, preuzmete ga u zračnoj luci i vratite u zračnu luku na kraju putovanja, jer je to najjeftinije. Vozi se lijevom stranom, volan je s desne strane automobila. Preporučamo najam automobila s automatskim mjenjačem jer će Vam vožnja biti znatno lakša. Prema našem iskustvu, rent-a-car tvrtke u zračnoj luci imaju najjeftinije ponude.

Za iznajmljivanje automobila U zračnoj luci Paphos predlažemo da rezervirate automobil kod SIXT RENTACAR-a. Imajte na umu dodatne troškove osiguranja. Ukoliko želite iznajmiti automobil samo na nekoliko dana na samoj destinaciji, predlažemo najam automobila u hotelu ili kod našeg predstavnika. Cijena najma automobila po danu do 31.3. od 29 eura po danu, od 1..4.- 15.7. od 45 eura po danu i između 16.7. i 31.10. od 55 eura po danu.

Ako ste odabrali hotel na istočnom dijelu otoka, ima smisla iznajmiti automobil jer je od zračne luke Paphos do Ayia Nape autocestom dobra 2 sata vožnje. Autocesta na Cipru je besplatna.

Za plaćanje rent-a-cara morate sa sobom imati kreditnu karticu i vozačku dozvolu (dovoljna je slovenska vozačka). Treba uzeti u obzir da se promet na Cipru odvija lijevim prometnim trakom te da je kod pojedinih najmova dozvoljeno kretanje samo južnim dijelom otoka.

Naše preporuke za razgledavanje Cipra uz rent a car:

 • od većine hotela u regiji Paphos do grada Paphosa je lijepa pješačka udaljenost (cca. 30 minuta). Mjesto je lijepo uređeno. Predlažemo šetnju od hotela do grada Paphos i dvorca Paphos
 • Grčka božica Afrodita rođena je na Cipru. Zato predlažemo posjet Afroditinoj plaži
 • Cipar je bogat grčkom i rimskom arhitekturom. Zato predlažemo posjet Drevnom Kourionu
 • Grad Limassol posljednjih je godina doživio skokovite skokove. Predlažemo da prošetate uz more u staroj luci Limassol ili posjetite dvorac Limassol
 • U unutrašnjosti otoka nalaze se brojna zanimljiva mjesta koja su poznata po vinu, maslinama i izvrsnoj hrani. Predlažemo posjet selu Omodos
 • Glavni grad Cipra je grad Nikozija, koji je podijeljen na južni grčki i sjeverni turski dio. Ne možete na sjever s rent a carom, već ga parkirate na granici i taksijem (treba vam putovnica) na sjever.