Putovanje Zanzibar: hoteli za sve ukuse

Putovanje Zanzibar će vas očarati


Već od uvijek želite otići na neko egzotično putovanje? Zanzibar je odličan izbor za nešto takvo! U tom tropskom raju naći ćete sve šta trebate. Puno zanimljivosti, nezaboravne plaže, predivno more i još mnogo toga. Osim toga, u Zanzibaru hoteli su stvarno predivni i raznoliki, tako ćete sigurno naći nešto za sebe. Samo provjerite ponudu agencija i otputujte u ovaj tropski raj.


Sve tajne ostrva

Bilo tko posjetio je ovaj tropski raj, sigurno je bio najviše oduševljen raznolikim plažama i predivnim morem ali putovanje Zanzibarom nudi još mnogo toga. Istraživanje otoka bit će nezaboravno, a neke destinacije tamu stvarnu su tako posebne, da ih jednostavno morate vidjeti.

Ako se odlučite za putovanje Zanzibar će vas impresionirati sa kulturnom i prirodnom baštinom koje nećete sresti nigdje drugdje na svijetu. Tamo ćete naći Kameni grad, Prison island, Jozani šumu i još mnogo više atrakcija, koje će vam uzeti dah.

putovanje zanzibar


Šta jednostavno morate vidjeti u Zanzibaru?

Otok je stvarno predivan i osim predivnih plaža, romantičnih zalazaka sunca i različitih aktivnosti, nudi još puno atrakcija. Ali neke destinacije jednostavno ne smijete propustiti.

Ako prošetate „Kamenim gradom“ – Stone town, odmah će vam biti jasno, zašto se je glavni grad na otoku snašao pod zaštitom UNESCO kulturne baštine. Zaštitu ima zbog svoje jedinstvenosti i ljepote. Rado ćete se izgubiti u labirintima uskih ulica te diviti se starim istrošenim kućama, napravljenim iz koraljnog kamena. Zapazit ćete puno tragova različitih kultura i zanimljivosti koje je stvarno vrijedno vidjeti. A možda ćete naići i na kuću u kojoj se rodio Freddy Mercury, čuveni front men legendarne grupe Queen. Osim toga obiđite i tvrđavu te džamiju, ne zaboravite se zaustaviti ni na staroj tržnici robova.

Od Kamenog grada put vas mora voditi do 6 km udaljenog Prison island-a. Na Prison islandu su bili od godine 1860 smješteni robovi koji su radili u bližnjem rudniku korala. Samo 30 godina kasnije taj isti otok je kupio britanski ministar Lloyd Mathews. Na njemu je napravio zatvorski kompleks ali – vjerovali ili ne – tamo baš nikad nije bilo zatvorenika, unatoč njegovim planovima. Umjesto toga duge godine mjesto je služilo kao karantena za slučajeve žute groznice.

Danas se otok udaljio od tih tragičnih vremena i dobio sasvim drugu svrhu. Naime, tamo su svoje zaklonište dobile džinovske kornjače Aldabra. Na otoku ih ima čak preko 200, a baš na svakoj ispisana je i njena starost.

Možda još posebnija od Prison island-a je Jozani šuma, koja se nalazi u srcu otoka. Ova takozvana prirodna apoteka pravi je izvor različitih prirodnih lijekova. A u njoj uz raznolike ljekovite biljke nalaze se i Crveni Kolumbus majmuni, posebna endemska vrsta majmuna, koji u prirodi žive samo ovdje i nigdje drugdje na svijetu. Šta znači, da se vam baš ovdje pruža jedinstvena prilika, da vidite ove slatke majmune u živo - u prirodi.

Ako ćete imati vremena, posjetite i restoran „The Rock“. On je sagrađen usred mora i stvarno nudi nevjerojatan pogled. Ali ako ćete odlučiti tamo jesti, imajte sa sobom puno para. U svakom slučaju, „The Rock“, ovo arhitekturno čudo, možete i samo pogledati, bez da ga obiđete.


Zanzibar hoteli svih kategorija i usluga

Na otoku nalaze se hoteli svih kategorija i usluga, tako da ćete bez problema naći pravog za sebe. Agencija Allinclusive.hr nudi namještaj po povoljnim cijenama, a osim toga čeka vas i dosta veliki izbor. Možete izabrati manje butik smještaje, kuće s privatnim plažama, pa čak i veće komplekse sa puno dodatne ponude.

Isto tako na volju vam je ljetovanje na različitim područjima ovok otoka. Putovanje vas može odvesti u Nungwi, predjel kojeg ćete naći na sjeveru otoka, a poznat je kao jedan od najpopularnijih predjela. Ali možda ćete radije izabrati predjel Kendwa. Izbor je na kraju krajeva samo vaš.


Jedni najpopularnijih su:

 • Opera hotel Zanzibar,
 • Pearl beach resort Zanzibar i
 • Paradise beach resort Zanzibar.


Ali možete izabrati i bilo koji drugi smještaj ako vam tako odgovara. Osim toga, dobro je znati, da agencija Allinclusive.hr u cijenu paketa uvijek uključi i transfer od zračne luke do vašeg smještaja i natrag. Letovi su inače organizirani iz Zagreba, Beča, Ljubljane i Venecije, tako da možete naći i povoljne avio karte.

zanzibar hoteli

Opera hotel Zanzibar, hotel u arapskom stilu

Ovaj smještaj moderno je izgrađen u arapskom stilu. Sobe su velike i svijetle, a pre svega predivne. Gledaju na veliki bazen, na kojem mogu se opuštati svi gosti, ili predivni tropski vrt. Imaju i svoj spa. Šta se tiče soba, možete izabrati između:

 • standard,
 • superior i superior twin,
 • deluxe i
 • deluxe sobom sa privatnim balkonom.


Nalazi se u ribarskom selu Nungwi, samo pet minuta od predivne plaže sa tirkiznim morem. Stone town se nalazi kakvih 55 kilometra od sela.


Pearl beach resort Zanzibar, smještaj sa dvije privatne plaže

Ovaj resort ima 5 zvjezdica, a može se pohvaliti s čak dvije privatne plaže. Osim toga, tamo nalazi se i bazen sa barom. A restoran naći ćete na vrhu pećine, gdje nudi panoramski pogled na Indijski ocean i koraljni greben. Čuje se predivno, zar ne? Nude tri tipove soba – i takve sa pogledom na more, a sve su opremljene u tipičnom afričkom stilu.

Hotel nalazi se na poluotoku Michamvi, približno 65 km od glavnog grada. Putovanje tako može vas bez problema odvesti i u Kameni grad.


Paradise beach resort Zanzibar, hotel na idiličnoj pješčanoj plaži

Treći resort na našoj listi nalazi se na istočnom dijelu otoka, na idiličnoj pješčanoj plaži sa bijelim pijeskom. Nudi vama 96 različitih soba, koje nisu dobar izbor samo za parove, nego i za obitelji i čak veće grupe. Naime, imaju i bungalove te family sobe. A možete izabrati i:

 • standardnu sobu,
 • suitu,
 • luksuznu sobu i
 • premium sobu.


Sve su vrlo udobne, dosta velike i lijepo uređene, sa besplatnim wi-fi-jem. A stil, koji prevlađuje u njima, afrički je.
U resortu nalaze se još dva bazena za odrasle i jedan za djecu te mnogo predivnih barova. Lounge bar nudi čak panoramski pogled na Indijski ocean, tako da je pijuckanje koktela tamo stvarno nešto posebno. Osim toga nude i wellness, spa te mnoge druge aktivnosti.

paradise beach resort zanzibar