Putovanje u Egipat je proputovanje u daleku prošlost koja se na svakom koraku isprepliće sa suvremenošću. Ova zemlja na sjeveroistoku Afrike i na Sinajskom poluotoku je riznica ljudske kulture i misterioznih povijesnih spomenika koji su stari više od 4500 godina. Putovanje u Egipat je iskustvo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim i toliko je snažno da ga želi podijeliti s drugima. Oduševljeni i zadovoljni turisti koji su putovali u ovu arapsku zemlju preko naše agencije, radi nam šalju svoje dojmove i iskustva nakon ljetovanja ili putovanja u Egipat.

Bogata povijest i mitološke priče daleke prošlosti privlače u ovu zemlju tisuće i tisuće turista iz svega svijeta i za mnoge je to jedna od destinacija iz snova koju najviše žele vidjeti i doživjeti. Impresivne građevine i ostaci visoke kulture postavljaju nam pitanja o našoj civilizaciji čak i danas. Da imate na putovanju u Egipat zaista što vidjeti, govori podatak da se tu nalazi sedam mjesta svjetske baštine UNESCO-a. A cijena putovanja u Egipat je pristupačna, naša agencija turistima nudi prijevoz i vrlo udoban smještaj u turističkim krajevima po povoljnoj cijeni.

 


Egipatske piramide i sfinga su drevno čudo

Dat ćemo vam nekoliko savjeta o tome što sve vrijedi vidjeti u ovoj zemlji mitova i božanstva. Ne propustite posjeta ikoničnog mjesta – Gize sa piramidama. To je posebno iskustvo na putovanju po Egiptu i preporučamo ga svima koji žele doživjeti kulturno-povijesnu priču ove zemlje. Dosada je otkrivenih više od 130 piramida, najveća i najstarija od piramida u Gizi je Keopsova piramida, sagrađena pred oko 4500 godina, u kojoj je faraonov sarkofag i je jedna od sedam mjesta svjetske baštine. Zašto i kako su bile piramide sagrađene se pitamo još danas i oko toga se vrte mnoge legende i priče.

Posebno snažan dojam ostavlja još jedan od tajanstvenih spomenika staroegipatske kulture – sfinga iz Gize s tijelom od lava i glavom čovjeka. To svakako trebate vidjeti! Piramide možete razgledati sami ili uz lokalnog vodiča, ali poseban autentičan doživljaj je obilazak piramida jašući na devi. Pa kad ste već u Gizi, glavni grad Kairo je na dohvat ruke i u njom se susrećete sa poviješću na svakom koraku. Živopisan bazar i muzeji s artefaktima i mumijama svakako su vrijedni posjeta.

 


Veličanstvena Dolina kraljeva

Do Luxorja možete ploviti Nilom i upoznavati ljepote ove zemlje s palube broda. Ako ste bili fascinirani mitološkim piramidama u Gizi, nećete moći odoljeti veličanstvenim hramovima i grobnicama u Dolini kraljeva. To je jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta na svijetu, poznato uglavnom po otkriću Tutankamonove grobnice. Za razliku od piramida u Gizi tu su neke grobnice ukrašene hieroglifima, slikama i prizorima iz egiptovske mitologije. Na vašom putovanju u Egipat to može biti najfantastičnije iskustvo. Svakako trebate vidjeti spektakularnu Ramzesovu grobnicu i u blizini još hram Hatšepsut, jedine ženske među faraonima.

Na istočnom bregu Nila preporučamo vam posjet hrama Karnak. Hram Karnak je posvećen bogu Sunca Amon Rau. Ovo je veliki i veličanstveni kompleks od četiri kamene zgrade i 134 masivnih stupova. Samo Angkor Vat u Kambodži je veći od Karnaka među starodavnim vjerskim mjestima. Nevjerojatna i fascinatna egipatska povijest čini vaš posjet Egiptu jedinstvenim iskustvom putovanja.


Ljetovanje u Egiptu pušta nezaboravne uspomene

Ne samo putovanja nego i ljetovanje u Egiptu je nezaboravna avantura. Biseri egipatske turističke ponude su Hurgada, Sharm el Sheik i Marsa Alam, zbog toga u tim turističkim mjestima za vas pronađemo povoljan i udoban smještaj, do kojeg vam iz zračne luke organiziramo prijevoz. Hurgada sa pješčanim plažama se nalazi kraj kristalno čistog Crvenog mora i tamo se možete kupati kroz cijelu godinu pa je popularno odredište u zimskim mjesecima. U blizini je nacionalni park sa jedinstvenim podvodnim svijetom - egzotičnim ribama i koraljnim grebenima.

U Sharm el Sheiku možete otkrivati bogatu istoriju grada i uživati na divnim plažama, za nezaboravan utisak s ljetovanja u Egiptu i za zaista savršen odmor pa možete otići na jedinstvenu avanturu u pustinju. Marsa Alam je također poznat po bogatom podvodnom svijetu kojeg možete otkrivati i sami. Ronjenje je vrlo popularno u svim naštetim turističkim krajevima.


Cijena putovanja u Egipat je povoljna i možete si ga priuštiti

Ako se odlučite otići u Egipat na ljetovanje naša agencija vam može organizirati prijevoz zrakoplovom iz Ljubljane, Graza ili Beča i ponuditi vam vrhunske i povoljne smještaje u najljepšim i najpoznatijim turističkim krajevima: Hurgadi, Sharm el Sheiku i Marsa Alamu, a kod nas možete dobiti i druge korisne savjete oko turističke ponude. U tim krajevima možete ljetovati u prekrasnim modernim hotelima i birati među hotelima sa 3 ili 5 zvjezdicama. Jer je cijena putovanja u Egipat niska, možete si priuštiti hotel s 5 zvjezdicama, gdje je ponuda na vrhuncu.

Vrlo zanimljivi su hoteli s ponudom all inclusive koju preporučamo posebno obiteljima s djecom i onima koji se na svom putovanju u Egipat žele odmoriti uz divne obale Crvenog mora. Egipat je znan po ugodnoj all inclusive ponudi i s njom imate svoje troškove pod kontrolom. Ali ne propustite ni naše last minute ponude, uz koju je cijena putovanja u Egipat još povoljnija. Egipat si možete priuštiti – jer nudi puno za nisku cijenu.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se